Dagen startede kl. 9 med kaffe og rundstykker, men med en konstatering som sidste år, at min kaffemaskine er for langsom. Der var 20 tilmeldte, så der var god stemning og alle var friske. Igen i år havde vi jo valgt en dag med fantastisk vejr, så det gjorde jo dagen endnu bedre.

Efter kaffen blev vi delt i to hold. Det ene hold startede ved Carl Otto og fik kyndig vejledning om hvordan opsatsen nemmest bliver afkogt, afsavet og rengjort. Ligeledes noget om aldersbestemmelse af dyret samt afblegning. Sidst på dagen en præsentation af hans håndlavede jagtknive og hvordan han laver disse.  

Det andet hold blev sendt ind til den erfarne slagter Leif Holm, som vi igen i år fik sat ekstra ned i tempo, så selv mine øjne kunne følge med. Vi så lige fra hvordan man afhuder dyret uden den efterfølgende er fyldt med hår, samt hvordan man bedst mulig grovparterer dyret. Desuden kom han ind på hygiejne hvis der er maveindhold i dyret og hvad man skal sikre sig når man brækker dyret mht. endetarm etc.

Herefter viste han hvordan man kan finpatere de enkelte stykker og hvad de kan bruges til. Der blev ligeledes demonstreret hvordan hele køller snøres for at få den bedst helstegning. God og kyndig vejledning, men han var også udstyret med en servicemedarbejder i år 😊

Årets tilkommende event blev styret med sikker hånd af Lars Amundsen & Dennis ”Kok”. De havde i år sagt ja til at tage kokketjansen og lave pølser til kødsmagning. Der blev lavet ringrider pølser som blev grillet til smagsprøver. Ligeledes havde Henrik Jessen doneret en ½ buk til dagens event. Så her blev rygfilet samt inder- og yderlår skåret i bøffer og grillet til glæde for os alle som smagsprøver. Det er enhvers jægers drøm at sidde i det gode vejr og kun spise kød med en enkelt kold øl til.

Dagen blev rundet af ved ca. 14-tiden. Dog skulle arrangørerne jo lige evaluere nogle timer, så det tog jo sin velfortjente tid.

Tak for god opbakning og deltagelse, ligeledes en stor tak til arbejdshestene Carl Otto, Leif Holm, Lars Amundsen & Dennis Kok.

Vi udvider jo nok lidt igen til næste år, Paolo kunne jo udstille lidt af sine mesterværker så vi må se hvad vi ellers finder på.

Så tak for nu og vi ses, lyder det fra Lars Wagner, "servicemedarbejderen".

Vi bruger cookies på denne hjemmeside, for at kunne levere den bedst mulige oplevelse.