Hvordan kan man blive bedre med haglgeværet?

Et gammelt ordsprog blandt jægere og haglskytter siger: Det er geværet der skyder, men skæftet der rammer. 

Derfor havde Skodborg Flugtskydning og Askov/Malt Jagtforening inviteret Henrik Jørgensen til et arrangement på banen i Skudstrup om tilpasning og skydning med haglgeværet. Blandt deltagerne var der både Nyjægere og mere garvede jægere og skytter, for både nyjægere, men også den erfarne jæger kan komme ud for forbiere.

Henrik Jørgensen fortalte og gennemgik hvordan man kan få optimeret sit haglgevær ved at vurdere om haglgeværets skæfte egentlig passer til skytten eller om det bør tilrettes så skytten bedre kan ramme, men også skydeteknikken blev et emne! Han kunne også rådgive nyjægere om køb af haglgevær.

Efter teorien deltes deltagerne. Nogle fik Henrik Jørgensen til at undersøge om geværet egentlig passede skytten eller om noget bør ændres. Andre gik på skydebanen, hvor Skudstrupbanens dygtige skydeinstruktører gav individuel skydeinstruktion.

Aftenen fik meget ros af de ca. 30 deltagere, men Henrik Jørgensen har også en særdeles stor erfaring. Han har værksted og butik i Vejen med navnet Flugtskytten. Han er importør af våben og udstyr og har eget værksted med speciale i udmåling/tilpasning af våben, samt skæftearbejde.

Han startede selv med flugtskydning som 13-årig. Dette førte til mange Danske mesterskaber i jagtskydning og OL-Trap, både individuelt og for hold. Han har været på landsholdet i 11 år samt deltaget ved 27 World cup, EM og VM. Tiden som landsholdskytte har givet stor indsigt i arbejdet og vigtigheden med optimering af våbentilpasning og skydeteknikker.

Vi bruger cookies på denne hjemmeside, for at kunne levere den bedst mulige oplevelse.