Der var god tæt kamp blandt de mange skytter da Askov/Malt Jagtforening over to aftner afviklede årets vinterskydning. Her blev der skudt med foreningens luftgeværer mod både fast mål og den lille løbende hjort på mini-hjortebanen hvor der skydes til en lille ”løbende” hjorteskive. Skytten har kun ca. 5 sekunder til at tage sigte og afgive sit skud, hvorfor det giver en god træning til løbende vildt. Konkurrencen her er ikke mindre af at skydningen tæller med til kåring af ”Årets Skytte”.

Foreningens buejægerudvalg havde atter arrangeret mulighed for at man kunne prøve at skyde med bue og pil i samarbejde med Sydjysk Buejægerlaug og der var ofte trængsel ved Laserskydebiografen fra Danmarks Jægerforbund.

Dette vinterarrangement med minihjorteskydningen havde sin start helt tilbage i 1969. Det imødeses stadig altid med glæde af mange af foreningens medlemmer. Her konkurrerer AMJ-medlemmer samt familiernes yngste om både medaljer og ære, men der er også god tid til hygge over en kop kaffe samt snakke jagt, hunde og våben i tømremester Ole Lautrups lokaler på Baungård i Vejen. Der var dog desværre ikke så mange børn som tidligere. Tag nu familiens børn med til dette arrangement. Fremmødet den første dag kunne også være bedre, lød det fra Ole Lautrup ved præmieoverrækkelsen.

I mesterklassen på hjortebanen skød Bjarne Feddersen atter guldmedaljen hjem med 29 point af 30 mulige efter ikke mindre end tre gange omskydning med Bjarne Pedersen som fik sølv, også med 29 point. Ole Lautrup skød bronze med 28 point efter omskydning med Paolo Clary, Tom Hansen og Thomas Stampe Jensen.

I seniorklassen skød Knud Christoffersen guld med 27 point. Jørgen Ladegaard skød sølv efter omskydning med Erik Clausen som fik bronze. Begge skød 24 point.  

På banen med fast mål vandt Bjarne Feddersen også guldmedaljen med 71 point. Ole Lautrup skød sølv efter omskydning med Ronnie Bladt som fik bronze. Begge skød 68 point. 

På fast mål hos de yngste skytter til og med 10 år fordelte ”Johnsen-banden”, Kasper og Rasmus, guld og sølvmedaljerne mellem sig da de begge skød 71 af 72 point. På en delt 3. plads kom ”Thorsen-banden”, Gustav og William, begge med 65 point. 

I klassen 11-14 år skød Caspar Agerbæk guld med 71 point og Philip Beattie sølv med 68 point. 

Der bliver fulgt med under skydningerne

Ole og Tom skyder

I børneklasserne kræves der også koncentration

Efter instruktion kunne man prøve forskellige buer og finde den der passede bedst inden sigtet blev rettet mod bukken. 

Ser vi måske her en kommende buejæger?

I Laserskydebiografen var der ofte kø

Et par unge mestre. Fra venstre Philip Beattie og Caspar Agerbæk

Årets mestre. Fra venstre Jørn Ladegaard, Knud Christoffersen, Bjarne Feddersen, Ole Lautrup og Bjarne Pedersen

Vi bruger cookies på denne hjemmeside, for at kunne levere den bedst mulige oplevelse.